Nuptse: Τα μπουφάν του χθες, «must» του σήμερα!

Πιθανώς στο άκουσμα «Nuptse» να μην καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Σίγουρα όμως τα έχεις δει να πρωταγωνιστούν στο urban style, κυρίως τις κρύες μέρες του χειμώνα! Ο λόγος γίνεται για τα μπουφάν Nuptse από την The North Face!

 

Για το Story…

Τα πρώτα μπουφάν Nuptse έκαναν το ντεμπούτο τους το 1996 κι έφεραν την επανάσταση στο street style της πόλης, αλλά και στο πιο «adventurus-style» του βουνού! Η αλήθεια είναι ότι στο design αυτών των μπουφάν τίποτα δεν προέκυψε «τυχαία»… Ακόμα και το όνομά τους, ήρθε με έμπνευση από το γειτονικό βουνό του Έβερεστ στο Νεπάλ.

Tο minimal design των Nuptse και το καινοτόμο γέμισμα με πούπουλα χήνας, δεν άργησαν να τα κάνουν ένα basic κομμάτι της καθημερινότητας του χειμώνα. Κάπως έτσι, εντελώς απροσδόκητα, «εντάχθηκαν» στον κόσμο του hip hop, και μάλιστα έγιναν αναπόσπαστο jacket αυτής της κουλτούρας και γενικότερα του street-style!

NuptseDesign

Nuptse are Back!

Όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάμε τυχαία γι’ αυτά τα μπουφάν! Καθώς η μόδα συνεχώς αλλάζει και δείχνει μια λατρεία προς το ρετρό/vintage στυλ των ’90s – όπως άλλωστε και το Sneaker10 – έτσι και τα Nuptse επιστρέφουν, με σκοπό να φτάσουν τα καθημερινά σου outfits σε άλλο level και φυσικά… Να σου χαρίσουν απόλυτη κάλυψη από το κρύο!

Σήμα κατατεθέν τους; Η extra-ενισχυμένη κατασκευή και φυσικά η υπογραφή της The North Face, η οποία συνήθως πρωταγωνιστεί μπροστά στο στήθος, ή ψηλά στην πλάτη! Επίσης, όπως είπαμε παραπάνω, διαθέτουν γέμισμα από πούπουλα χήνας για εξαιρετική αίσθηση ζεστασιάς, χωρίς όμως να νιώθεις επιπλέον βάρος. Εκτός αυτού όμως, το εξωτερικό ύφασμά τους, είναι από αδιάβροχο nylon ripstop, και υπόσχεται να σε βγάλει «ασπροπρόσωπο» τις βροχερές ημέρες! Τέλος, τα περισσότερα Nuptse διαθέτουν εσωτερικές κι εξωτερικές τσέπες, κλείσιμο μέχρι ψηλά στον λαιμό, κουκούλα που αποσπάται και πολλά μοντέλα μάλιστα, φυλάσσονται μέσα σε μια μικρή θήκη! Ναι σωστά διάβασες… Φυλάσσονται σε μια μικροσκοπική θήκη, ώστε να μπορείς να τα παίρνεις παντού μαζί σου!

nuptseTNF

Πίσω από τα Nuptse…

Ως γνωστόν, όλα τα προϊόντα της The North Face είναι κατάλληλα για ορεινές και «σοβαρές» υπαίθριες περιπέτειες… Τα Nuptse αν και πλέον είναι σύμβολο του Street-style, δεν ξεφεύγουν από αυτή την κουλτούρα! Για τη δημιουργία τους ακολουθούνται τέσσερα βήματα(!) όπως σε όλα τα προϊόντα της The North Face!

Τα δύο πρώτα βήματα περιλαμβάνουν έρευνα και ανάπτυξη σε πρώιμο στάδιο από κορυφαίους υπαίθριους αθλητές και εξειδικευμένους engineers! Συγκεκριμένα η ομάδα αθλητών της The North Face είναι συνεχώς έξω, βιώνοντας έντονες καιρικές συνθήκες. Έπειτα, μεταφέρει την εμπειρία της στους engineers και designers, για να επιλέξουν τις κατάλληλες τεχνολογίες και υφάσματα! Τα βήματα 3 και 4 αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή των προϊόντων. Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά από ακραίες, τελικές δοκιμές. Αφού όλη η ομάδα πάρει το απαιτούμενο feedback, πραγματοποιεί τις τελευταίες αλλαγές που μπορεί να χρειαστούν, ώστε το προϊόν να φτάσει τα τέλεια πρότυπα της The North Face!

Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για απλά μπουφάν… Τα Nuptse είναι πλέον σύμβολο και το design τους αγγίζει την τελειότητα, συνδυάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και υλικά, χωρίς να «υποβαθμίζουν» την έννοια του στυλ και της αισθητικής!

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και σίγουρα ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να κάνουν το δικό τους statement στο urban-style, δεν έχεις παρά να το κάνεις δικό σου! Ανακάλυψε όλη τη συλλογή από τα Nuptse Jackets στο Sneaker10.gr!

Δες εδώ την Ανδρική συλλογή!

Δες εδώ τη Γυναικεία συλλογή!

Δες εδώ την Παιδική συλλογή!